ИСТАНБУЛ - ЛЕТО
3 дена / 2 ноќи


Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие - улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.


ПРЕДЛОГ ПРОГРАМА ЗА ПАТУВАЊЕ

1 ден - Скопје - Истанбул
Полетување од Скопје  за Истанбул  со Пегасус-PC или Туркиш-TK според редот на летање кој е  во зависност од избраниот термин. Информацијата ќе следува дополнително. По слетување во Истанбул организиран превоз со автобус до хотел. Ноќевање.

2 ден - Истанбул
Појадок. Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки. Ноќевање.

3 ден - Истанбул
Појадок. Организиран превоз до аеродром според редот на летање. Лет со Пегасус-PC или Туркиш-TK од Истанбул до Скопје.


Цена: 75 еур / 4.635 мкд

ИСТАНБУЛ - ХОТЕЛИ
ХОТЕЛ ДАТУМ. Лице во
1/2
Лице во
1/1
3то лице

Доплата
за ноќ

Дете
(0 - 5,99год)
Дете
(7 - 11,99год)
Grand Hilarium 4* 15.03.18 - 13.05.18 80 80 80 33 FREE 50%
14.05.18 - 13.06.18 75 75 70 30 / 50%
14.06.18 - 30.09.18 88 88 88 37 / 50%
Grand Gulsoy 4* 16.03.18 - 31.03.18 88 88 80 37 / 50%
01.04.18 - 15.05.18 95 95 83 40 / 50%
16.05.18 - 14.06.18 85 85 80 35 / 50%
15.06.18 - 31.10.18 95 95 85 40 / 50%
Venera Hotel 4* 01.04.18 - 14.06.18 85 85 80 35 / 50%
15.06.18 - 30.09.18 99 99 85 42 / 50%
Richmond Hotel Taksim 4* 16.03.18-15.05.18 90 90 85 38 / 50%
16.05.18-13.06.18 85 85 80 35 / 50%
14.06.18-31.08.18 105 105 95 45 / 50%
Hilton Bomonti 5* 15.03.18 – 1.10.18 129 129 125 57 / 50%
Цените се по лице  за 2 ноќевања со појадок и организиран превоз до хотел и обратно. Цените се дадени во евра.

 • Поаѓање од Скопје со Пегасус-PC: понеделник,вторник, четврток, петок  и недела
 • Поаѓање од Истанбул со Пегасус-PC: понеделник,вторник, четврток ,петок и недела,
 • Поаѓање и враќање  од Скопје до Истанбул и обратно со Туркиш-TK има секој ден.

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • 2 ноќевања со појадок во некој од предложените хотели;
 • Организиран трансфер на релација аеродром (Sabiha Gokcen или Ataturk) – хотел – аеродром (Sabiha Gokcen или  Ataturk);

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Авионски превоз од Скопје до Истанбул со Пегасус-PC или Туркиш-TK (Цената зависи  од расположивост на места)
 • Патничко и здравствено осигурување  125 мкд
 • Екстра трошоци во хотел 

Важна напомена:

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со важност 120 дена од денот на патувањето
 • За резервација задолжителна уплата од 100%
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска
 • За реализација на аранжманот потребен е минимум 2 патници
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на Фибула Ер Травел и СКТМ