КАПАДОКИЈА ПАКЕТИ - 3 НОЌЕВАЊА


Кападокија-Ако постои  бајка за магична земја од глина ,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилишта.....


Цена: 299 еур / 18.480 мкд


 4 ДЕНА / 3 НОЌИ

ПАКЕТ АРАНЖМАН  - КАПАДОКИЈА - 4 ДЕНА / 3 НОЌИ
ХОТЕЛ Кат. Лице во
1/2
Лице во
1/1 соба

3то лице
во 1/2

Бебе
(0 - 1,99год)
Дете
(2 - 11,99год)
Elaa Cave Hotel

Cave (BB)

299€ 355€ N/A 59€ 279€
Tulpar Konak Hotel Cave (BB) 319€ 355€ N/A 59€ 279€
Ramada Cappadoccia hotel
5* (HB)
319€
369€
319€
59€ 269€
Doubletree By Hilton Avanos 5* (HB) 349€ 399€ 339€ 59€ 279€
Goreme Kaya Hotel Cave (HB) 359€ 419€ N/A 59€ 289€
UC Hisar Kaya Hotel Cave (HB) 359€ 419€ N/A 59€ 289€

ДЕНОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ

СЕКОЈ ПОНЕДЕЛНИК И ЧЕТВРТОК 
Пакетот важи за период од 01 ноември до 30 мај 2018. Не важи за период од 28 декември до 03 јануари 2018.


ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзии
Време
Цена по лице
Опис
Црвена тура (Класична тура)
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Утрото прва средба со  месечевите пејзажи на Кападокија,посета на Devrent Valley .
 • Посета на Pasabag,-каде што можат да се видат уникатните  карпи во форма на печурки.
 • Организиран ручек во Аванос.
 • Посета на кермичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.
 • Попладне посета на  Goreme,музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Византиска култура во камените цркви кои датираат  од 10 до 12 век
 • Посета на  Uchisar,лоциран во срцето на Кападокија ,од каде  се добива комплетен видик на Гореме,долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.
 • Организирано враќање во хотел околу 17.30 часот.
Долина на розите
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Посета на  Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката-официјалниот симбол на Кападокиа
 • Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.Ручек во ресторан.
 • Посета на некој од подземните градови,.Враќање во хотел во 17.30 часот.
Летање со балон 3 часа 145€
 • Организиран  лет со балон,и тоа во време од 04.00-07.00 часот.Цена по лице  145 еур


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во  одбран хотел
 • Организиран превоз од аеродром - хотел - аеродром

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел 

Важна напомена

 • Цените се по лице,сместување во двокреветна соба,и валидни за пријавување на мин. 2 патници.
 • Плаќање исклучиво во денари по курс 61.8 мкд,
 • Плаќање при резервација 100 %,и нема можност за откажување,менување на термин или менување на имиња,
 • Останатите општи услови на патување  на Фибула Ер Травел и СКТМ важат,освен горенаведеното,
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачварска/
 
 

 

 

КАПАДОКИЈА ПАКЕТИ - 4 НОЌЕВАЊА


Кападокија-Ако постои  бајка за магична земја од глина ,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилишта.....


Цена: 329 еур / 20.330 мкд


 5 ДЕНА / 4 НОЌИ

ПАКЕТ АРАНЖМАН  - КАПАДОКИЈА - 5 ДЕНА / 4 НОЌИ
ХОТЕЛ Кат. Лице во
1/2
Лице во
1/1 соба

3то лице
во 1/2

Бебе
(0 - 1,99год)
Дете
(2 - 11,99год)
Elaa Cave Hotel

Cave (BB)

329€ 399€ N/A 59€ 299€
Tulpar Konak Hotel Cave (BB) 329€ 399€ N/A 59€ 299€
Ramada Cappadoccia hotel
5* (HB)
359€
419€
349€
59€ 309€
Doubletree By Hilton Avanos 5* (HB) 379€ 469€ 369€ 59€ 309€
Goreme Kaya Hotel Cave (HB) 399€ 489€ N/A 59€ 319€
UC Hisar Kaya Hotel Cave (HB) 399€ 489€ N/A 59€ 319€

ДЕНОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ

СЕКОЈ ПОНЕДЕЛНИК И НЕДЕЛА
Пакетот важи за период од 01 ноември до 30 Мај 2018. Не важи за период од 28 декември до 03 јануари 2018.


ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзии
Време
Цена по лице
Опис
Црвена тура (Класична тура)
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Утрото прва средба со  месечевите пејзажи на Кападокија,посета на Devrent Valley .
 • Посета на Pasabag,-каде што можат да се видат уникатните  карпи во форма на печурки.
 • Организиран ручек во Аванос.
 • Посета на кермичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.
 • Попладне посета на  Goreme,музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Византиска култура во камените цркви кои датираат  од 10 до 12 век
 • Посета на  Uchisar,лоциран во срцето на Кападокија ,од каде  се добива комплетен видик на Гореме,долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.
 • Организирано враќање во хотел околу 17.30 часот.
Долина на розите
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Посета на  Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката-официјалниот симбол на Кападокиа
 • Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.Ручек во ресторан.
 • Посета на некој од подземните градови,.Враќање во хотел во 17.30 часот.
Летање со балон 3 часа 145€
 • Организиран  лет со балон,и тоа во време од 04.00-07.00 часот.Цена по лице  145 еур


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во  одбран хотел
 • Организиран превоз од аеродром – хотел- аеродром

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел 

Важна напомена

 • Цените се по лице,сместување во двокреветна соба,и валидни за пријавување на мин. 2 патници.
 • Плаќање исклучиво во денари по курс 61.8 мкд,
 • Плаќање при резервација 100 %,и нема можност за откажување,менување на термин или менување на имиња,
 • Останатите општи услови на патување  на Фибула Ер Травел и СКТМ важат,освен горенаведеното,
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачварска/