Кападокија & Истанбул

4 Ноќи

Кападокија - Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa.

Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие - улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

landmark
 

Авионски билет

Вклучен повратен авионски билет со Pegasus Airlines.

 

Сместување

Сместување во одбрани хотели 4 ноќи.

 

Аеродромски Такси

Вклучени аеродромски такси.

 

Трансфер

Организиран трансфер аеродром - хотел - аеродром

Кападокија - Инстабул Програма

Избор на хотели.

 
Хотели Категорија Услуга Ноќевања Цена Види цена
Abras Cave Hotel - Urgup / Beyaz Saray Cave / ★★★★ Ноќевање со Појадок 2 / 2 299 €  Повеќе
Dedeli Konak Cave Hotel / Akka Lush Cave / ★★★★ Ноќевање со Појадок 2 / 2 335 €  Повеќе
 

Факултативни Екскурзии

Кападокија

Северна Кападокија
Времетраење: 7 часа и 30 мин.
Цена: од 50€

Се посетуваат следниве локалитети: Devrent Valley, Monk’Valley, Avanos, Uchisar Castle, Esentepe Panoramic view, Goreme Open Air Museum.

Турата вклучува: автобуски превоз,водич на англиски јазик, влезници. Факултативно - ручек.

day1
day2
Црвена Долина
Времетраење:7 часа и 30 мин.
Цена: од 50€

Се посетуваат следниве локалитети: Red Valley, Cavusin village, Pigeon Valley, Kaymakli underground city.

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно - ручек

Јужна Кападокија
Времетраење: 7 часа и 30 мин.
Цена: од 55€

Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17.30 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Kaymakli underground City, Ihlara Valley, Meleniz River, Belisirma village, Selime Monastery.

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно - ручек

day3
day4
Летање со Балон
Времетраење: околу 2 часа
Цена: од 120€

Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце. Трае околу 2 часа. Се прелетуваат следниве области: Love Valley, Aydin Kiragi, Pigeon Valley, Cavusin.

Турата вклучува: трансфер од и до хотел, организатор и водич, летање со балон.

 
Во цената се вклучени следните услуги:
 •  
  Вклучен повратен авионски билет од Скопје преку Истанбул до Кајсери.
 •  
  Вклучени аеродромски такси.
 •  
  Сместување во одбрани хотели 2 ноќи во Истанбул и 2 ноќи во Кападокија.
 •  
  Организиран превод од аеродром - хотел - аеродром во Кападокија и Истанбул.
 
Во цената не се вклучени следните услуги:
 •  
  Факултативни екскурзии.
 •  
  Дополнителни трошоци во хотел.
 •  
  Патничко и здравствено осигурување.
 
Важна напомена:
 •  
  Цените се по лице, сместување во двокреветна, трокреветна или еднокреветна соба, и важат за индивидуално патување.
 •  
  Цените може да претрпат промена во зависност од местата во авион и хотел.
 •  
  Цените за деца се добиваат дополнително.
 •  
  Плаќање исклучиво во денари по курс 61.8 мкд.
 •  
  Плаќање при резервација 100% и нема можност за откажување, менување термин или менување имиња.
 •  
  Важност на пасош за влез во Р.Турција е мин.6 месеци од денот на враќање.
 •  
  Екскурзиите треба да бидат однапред платени и резервирани и за истите не гарантираме дека ќе бидат изведени по горенаведен редослед, изведувањето зависи од временските услови.
 •  
  Важат останатите општи услови на патување на Фибула Ер Травел.
 •  
  Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачварска.
Контакт Информации
 • Travel Agency Centar
  • Скопје Центар
  • Ул. Никола Вапцаров бр. 22, 1000 Скопје, Р. Македонија
  • +389 2 3238 081; +389 2 3238 082
  • fibula@t.mk
 • Travel Agency Aerodrom
  • Скопје Аеродром
  • Бул. Јане Сандански бр. 82/1/7, Скопје, Р. Македонија
  • +389 2 2437 606; +389 2 2456 353
  • fibulabiser@t.mk
 • Travel Agency Ohrid
  • Охрид
  • Ул. Македонски Просветители бр. 14А, 6000 Охрид, Р. Македонија
  • +389 46 250 745
  • fibulaohrid@t.mk
 • Travel Agency Kumanovo
  • Куманово
  • Ул. III Македонска Ударна Бригада бр. 52, 1300 Куманово, Р. Македонија
  • +389 31 420 220
  • fibulakumanovo@t.mk
Mobile | Viber | WhatsApp
070 404 488