Хрватска Лето 2022

Преубавото крајбрежје на јадранското море ја прави Хрватска една од најпознатите туристички централноевропски земји. Синото Јадранско море и поволната географска положба заедно со добрите транспортни врски ќе ви го олеснат пристапот до неговите многубројни дестинации и прекрасните плажи на кристално синиот и чист Јадран. Оваа туристичка понуда го има најблиското топло море за многу Европејци, а исто така е и едно од најубавите крајбрежја заедно со островите. Хрватскиот брег е еден од најоддалечените брегови на Медитеранот, а со своите 1.185 острови со право го носи своето име - земјата на илјада острови. Уживајте во Јадранскиот бисер со Фибула!

Вашето сместување